CID2 deelbare splitcover 2

Elk mens verliest iedere nacht een kwart tot een halve liter aan transpiratievocht. Bij een conventioneel matras wordt 60% van het transpiratievocht aan de onderzijde van het matras afgegeven, en 40% wordt via het bovenkant van de matras weer afgeven aan de omgeving. Bij een waterbed kan het transpiratievocht aan de onderzijde het watermatras niet weg en moet dus via de bovenzijde van het watermatras weer aan de omgeving worden afgegeven. Een goede ventilatie is dan ook van groot belang. De cover moet goed het transpiratievocht kunnen opnemen, en ook weer snel af kunnen geven aan de omgeving. Ook is het belangrijk dat de covers goed wasbaar zijn. Om deze reden worden er deelbare covers geleverd. Dit zijn covers die men in twee delen kan ritsen en vervolgens gemakkelijk kan wassen.

Deelbare lyocell splitcover 1                                                   Middenris van deelbare splitcover detail

Voorbeeld van een in twee delen afritsbare cover.

Sommige mensen transpireren erg veel. In dit geval is de aanschaf van een anti transpiratie mat aan te bevelen. Deze zorgt voor een luchtlaag onder de cover zodat de cover sneller het transpiratievocht kan afvoeren.

Aerosleep anti transpiratiemat 2

De anti-transpiratiemat.