Het hardside waterbed is een los watermatras wat voorzien van een rechtopstaande veiligheidskuip in een ledikant wordt geplaatst. Het matras wordt gevuld met gemiddeld 750 liter water. De inbouw diepte in het ledikant waarin het watermatras moet worden geplaatst moet ca. 22 cm. bedragen, en het materiaal moet van MDF of massief hout gemaakt zijn om de druk van het water goed op te vangen.

Hardside waterbed ingebouwd in een eenvoudig ledikant.

Voor echte liefhebbers is het slapen op een hardside waterbed het ultieme slaapgenot. Men slaapt heerlijk zacht wiegend op deze oervorm van het waterbed. De nadelen van een hardside waterbed, zoals het moeilijke in en uitstappen en het hogere stroomverbruik, worden dan vaak voor lief genomen.

Split-softside waterbed ingebouwd in een Sierra Nova ledikant van Zack Design.

Bij een softside waterbed ligt het watermatras in een omranding van veerkrachtig schuim van een goede densiteit. Het softside watermatras wordt gevuld met gemiddeld 550 tot 600 liter water. Veel minder dus dan bij een hardside waterbed. Dit komt doordat de schuimranden van het softside waterbed in de lengte en de breedte een beetje ruimte innemen van het matras. Het in en uitstappen bij een softside waterbed gaat net zo gemakkelijk als bij een conventioneel matras. Ook kan de uitstaphoogte op elke maat worden gemaakt bij een vrijstaand (stand-alone) waterbed, zodat hoog in en uitstappen net zoals bij een boxspringlook waterbed mogelijk is. Het softside waterbed kan door zijn constructie geheel vrijstaand of, afhankelijk van de afmeting, in uw bestaande ledikant worden geplaatst.

Stand-alone split-softside waterbed.

Om u gemakkelijk in en uit te laten stappen, wordt het softside waterbed door Aquamonde geheel kosteloos op de door u gewenste uitstap-hoogte vervaardigd. De schuimranden bestaan bij het basic-softside waterbed uit één geheel.

Basic softside waterbed.

De andere, tegenwoordig de meest verkochte variant, is de zogenaamde split-softside uitvoering. De split-softside is voorzien van een opmaakstrook (splitrand) welke de basic uitvoering niet heeft, waardoor het opmaken van het waterbed veel gemakkelijker wordt. In onze showroom geven wij u graag meer uitleg over de diverse uitvoeringen splitranden.

Het split-softside waterbed is door de handige instopstrook heel makkelijk op te maken.