Bij een waterbed kan de juiste watertemperatuur voor de gebruiker worden ingesteld. In een dual watermatras heeft iedere matras zijn eigen verwarmingselement, en kan de temperatuur onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. Heel fijn voor als de ene partner graag warm slaapt en de andere partner koel. Het is altijd aan te bevelen om te kiezen voor een verwarmingselement welke een thermostaat heeft die je kunt afkoppelen. Wanneer er een storing optreed in de thermostaat kan deze direct vervangen worden zodat u direct weer fijn kunt slapen.

De energiezuinige Carbon analoge en digitale verwarmingselementen van TBD staan garant voor een goede verdeling van de warmte, en voldoen aan de strengste veiligheidsvoorschriften en kwaliteitseisen. Het Carbon verwarmingselement is dubbel geïsoleerd, magnetisch veld vrij, geaard en voorzien van een ingebouwde zekering tegen oververhitting. De thermostaat van het verwarmingselement is afkoppelbaar van de carbon verwarmingsmat. De verwarmingelementen zijn uitvoerig getest op waterbestendigheid, en zijn CE en TÜV gecertificeerd.

De firma Calesco uit Zweden is een innovatie-gedreven onderneming die betrokken is bij veel verschillende bedrijven. De ervaringen die zijn opgedaan in auto-, medische en industriële toepassingen hebben het mogelijk gemaakt om producten te ontwikkelen met uitstekende prestaties, zeker ook voor het waterbed, en heeft het waterbed veiliger en comfortabeler gemaakt.

Calesco analoge heater

PTC betekent positieve temperatuurcoëfficiënt, en is een bekende technologie die vaak wordt gebruikt dankzij zijn veilige en betrouwbare eigenschappen. Calesco heeft een systeem ontwikkeld als het eerste bedrijf ter wereld voor het maken van folieverwarmer met PTC-effect voor waterbedden. De gelijkmatige uniforme verwarming van de carbon-mat, en de geïsoleerde onderkant aan de onderzijde van de Carbon-mat voor extra energiebesparing zorgt ervoor dat deze Carbon heater zeer energiezuinig is.

Het Sigma-K keramische verwarmingselement verbruikt weinig energie, en heeft een hoge mate van bedrijfszekerheid. Het element is uiteraard volledig waterdicht en is door de stevige constructie van de keramische mat niet gevoelig voor installatiefouten.

Sigma-K heater

Dit enerzijds door de stijfheid van het verwarmingselement, en anderzijds door de ingebouwde zekeringen tegen te hoge temperaturen. Na zware testen door het internationaal bekende en gerenommeerde TÜV werd het certificaat van ”Geprüfte Sicherheit” in 1995 voor het eerst verkregen.