Als u lang plezier wilt hebben van uw waterbed is het belangrijk om het waterbed goed te onderhouden. Elk jaar, of ieder half jaar, moet er conditioner toegevoegd worden aan het waterbed. Dit is belangrijk voor het in goede conditie houden van uw watermatras. Aquamonde verkoopt beide soorten. Een goede conditioner heeft een toelatingsnummer. Dit toelatingsnummer geeft aan dat de stoffen in de conditioner biologisch afbreekbaar zijn, en dit is natuurlijk weer goed voor het milieu.

De buitenkant van het vinyl behoort iedere drie maanden ingespoten te worden met vinylreiniger. De weekmaker in de vinylreiniger zorgt ervoor dat het matras langer soepel blijft. Ten slotte, tussendoor even schoonmaken kan heel goed met een beetje groene zeep gebeuren. Dit is niet agressief en ruikt lekker fris.

Luchtvorming in het waterbed kan opgelost worden door het waterbed te ontluchten. Wanneer het waterbed gekocht is bij Aquamonde wordt het ontluchten goed uitgelegd door de monteur. Maar vaak is het een heel gedoe en lukt het de klant niet om het waterbed goed te ontluchten en helemaal “klotsvrij” te krijgen. Er is een handig ontluchtingspompje te koop waar het ontluchten een stuk gemakkelijker mee gaat, maar als het u helemaal niet lukt om het waterbed luchtvrij te krijgen, maak dan even een afspraak met ons. Wij maken uw matras dan graag luchtvrij voor u.