Op een watermatras wordt het gewicht van uw lichaam over een zo groot mogelijk oppervlak verdeeld. De druk per vierkante cm op uw lichaam wordt hierdoor zo verdeeld dat men als het ware zwevend slaapt. Het water vormt zich naar uw lichaam en zorgt op deze manier voor een optimale drukverdeling, de schouders krijgen de ruimte, het bekken kantelt, uw rug ligt recht, u voelt zich goed gesteund in uw onderrug, en uw benen leggen heerlijk ontspannen.

Stabiliseren is nodig om de op en neergaande beweging van het water te verminderen. Om deze beweging te dempen heeft elke fabrikant van waterbedden zijn eigen stabilisatiesysteem. Ook is het mogelijk om een bekkensupport naar keuze in het matras te laten plaatsen om het wegzakken van het bekken te voorkomen. Er zijn hoog, half, en laag gestabiliseerde watermatrassen, hoe hoger de stabilisatie hoe minder het watermatras zal deinen. De stabilisatie wordt vaak uitgedrukt in percentages, maar omdat er geen normering bestaat rond het begrip stabilisatie kan het gebeuren dat fabrikant 1 zijn watermatras driekwart gestabiliseerd noemt, terwijl fabrikant 2 het als hoog gestabiliseerd betiteld. Dit maakt het voor de consument vaak moeilijk modellen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken.

Wij doen ons best om u de juiste stabilisatievorm te adviseren welke het beste bij u past. Vaak vullen we in onze showroom het matras samen met u op uw gewicht af. Als we het in onze showroom goed op uw gewicht af kunnen vullen zal dit zeker bij u thuis ook zo zijn.

Mocht de stabilisatie na de aankoop alsnog niet bevallen, geeft Aquamonde 6 maanden lang een proefslaapgarantie op uw keus van stabilisatie, zodat u dan uw matras zonder problemen om kan ruilen voor een ander gestabiliseerd matras wanneer dit mogelijk mocht blijken. We willen graag dat u goed slaapt. Op deze manier hopen we samen met u een verantwoorde keuze te maken voor wat betreft de stabilisatievorm.