Het hardside waterbed is een los watermatras wat voorzien van een rechtopstaande veiligheidskuip in een ledikant wordt geplaatst. Het hardside watermatras wordt gevuld met gemiddeld 750 liter water. De bakdiepte in het ledikant waarin het watermatras moet worden geplaatst moet ca. 22 cm. bedragen, en het materiaal moet van MDF of massief hout gemaakt zijn om de druk van het water goed op te vangen.

 AQUA ALG 3

Voorbeeld van een hardside waterbed met bedbak.

Voor echte liefhebbers is het slapen op een hardside waterbed het ultieme slaapgenot. Men slaapt heerlijk zacht wiegend op deze oervorm van het waterbed. De nadelen van een hardside waterbed, zoals het moeilijke in en uitstappen en het hoge stroomverbruik, worden dan vaak voor lief genomen.

Bij een softside waterbed ligt het watermatras in een omranding van veerkrachtig schuim van een goede densiteit. Het softside watermatras wordt gevuld met gemiddeld 550 liter water. Veel minder dus dan bij een hardside waterbed, omdat de schuimranden in de lengte en de breedte een beetje ruimte innemen van het matras. Het in en uitstappen bij een softside waterbed gaat net zo gemakkelijk als bij een conventioneel matras. Ook kan de uitstaphoogte op elke maat worden gemaakt bij een vrijstaand (Stand-alone) waterbed, zodat hoog in en uitstappen net zoals bij de boxspring mogelijk is. Het softside waterbed kan door zijn constructie geheel vrijstaand of, afhankelijk van de afmeting, in uw bestaande ledikant worden geplaatst.

Voorbeeld van een Boxspringlook split-softside waterbed waar u gemakkelijk in en uit kunt stappen.

Om u gemakkelijk in en uit te laten stappen wordt het softside waterbed door Aquamonde geheel kosteloos op de door u gewenste uitstap-hoogte gemaakt. Doordat het waterbed op uw persoonlijke voorkeurshoogte wordt vervaardigd, kunt u heel comfortabel op de rand van uw waterbed zitten. Bij het basic-softside waterbed bestaan de schuimranden uit één geheel.

Basic softside waterbed. (Heeft geen instopstrook zoals de split-softside.)

De andere, tegenwoordig de meest verkochte variant, is de zogenaamde splitrand-uitvoering. De splitrand is voorzien van een opmaakstrook welke de basic uitvoering niet heeft, waardoor het opmaken van het waterbed veel gemakkelijker wordt. In onze showroom geven wij u graag meer uitleg over de diverse uitvoeringen splitranden.

                                       

Het moeilijk opmaken van een waterbed behoort met een splitrand tot het verleden.